Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمله موشکی عراق به 2 مدرسه پسرانه شیهد فیاض بخش و امام حسن(ع) شهرستان بروجرد در 20 دی ماه 65 سبب شد تا در یک لحظه 68 دانش آموز با قامت هایی کوچک از مدرسه راهی بهشت شوند.

خبرگزاری برنالرستان - گروه فرهنگی : چند سالی از جنگ تحمیلی می گذشت، حملات موشکی، بمباران، کشتن کودکان و مردمان بی گناه تنها بخشی از جنایات های صدام بود که با حمایت دنیای غرب بر علیه ایران انجام می داد و در این سالها برای رسیدن به اهداف خود از هیچ جنایتی دریغ نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

*پروازی از مدرسه تا بهشت

در طول دوران دفاع مقدس مردم شهرستان بروجرد بارها و بارها مورد حملات موشکی و بمباران ها قرار گرفته بودند اما 20 دیماه سال 1365 حادثه ای رخ داد که قلب همه را به درد آورد، آری حمله موشکی دشمن به 2 مدرسه پسرانه شیهد فیاض بخش و امام حسن(ع) شهرستان بروجرد در این روز سبب شد تا در یک لحظه 68 دانش آموز با قامت هایی کوچک از مدرسه راهی بهشت شوند.

همان دانش آموزانی که تصور درستی از جنگ نداشتند، دانش آموزانی که مظلومانه به شهادت رسیدند، دانش آموزانی که هر کدام امید یک خانواده بودند در این روز به مدرسه رفتند اما بازنگشتند و مظلومانه به شهادت رسیدند.

 صدام جنایتکار این بار دانش آموزان و مدارس را هدف قرار داده بود، در این روز دانش آموزان مانند همیشه با کیف و کتاب راهی مدرسه شده بودند، صدای شادی های کودکانه و قهقهه های آنان شنیده می شد، ساعت 13 ظهر است و دانش آموزان با نظم و ترتیب برای رفتن بر سر کلاس ها به صف می شوند که ناگهان صدای انفجار شنیده می شود.

در این لحظه فقط دود و گرد و غبار از دو مدرسه فیاض بخش و امام حسن (ع) دیده می شود، خانواده های دانش آموزان سراسیمه به محل حادثه می روند، صدای ناله و شیون مادران شنیده می شود، هر کدام به دنبال غنچه هایی می گردند که با جنایت صدام پَرپَر شدند.

 آری در این حادثه 68 دانش آموز به شهادت رسیدند که خانواده شهیدان گودرزی از آن جمله اند که در این حادثه سه نفر از عزیزان خود را از دست دادند، دو فرزند خردسال این خانواده به همراه پدر در حمله موشکی به شهادت رسیده اند.

*حکایت یک مادر از شهادت یک پدر ودو غنچه سرخش

مادر شهیدان محمود و مسعود گودرزی می گوید: مسعود 8 ساله و محمود 9 ساله بود که هر روز به همراه پدرشان به مدرسه می رفتند، پدر مسعود و محمود هر روز آنها را تا مدرسه همراهی می کرد اما 20 دیماه روزی بود که دو فرزندم به همراه همسرم به مدرسه رفتند و بازنگشتند.

 وی اضافه می کند: یکی از فرزندانم آرزو داشت پلیس باشد و دیگری دوست داشت روزی خلبان شود و در آسمان پرواز کند و همیشه در بازیهای کودکانه خود از آرزوهایشان می گفتند ولی هر دو فرزندم در این حادثه به شهادت رسیدند.

 مادر این دو شهید از روز حادثه می گوید که مسعود و محمود به همراه پدر ساعت 13 ظهر در نوبت ظهر راهی مدرسه شدند اما کمی از رفتن آنها نگذشته بود که ناگهان صدایی مهیب شنیده شد، سراسیمه به خیابان آمدم و متوجه شدم دودی غلیظ از مدرسه بلند شده است، نمی دانم چگونه خودم را به مدرسه رساندم اما وقتی به مدرسه رسیدم پیکر دو فرزندم و همسرم را دیدم.

 

به گفته وی وقتی نگاهم به پیکر یکی از فرزندانم افتاد متوجه شدم بر اثر این حادثه سرش از بدنش جدا شده، او را در آغوش گرفتم و این آخرین باری بود که فرزندم را بغل کردم و او را بوسیدم.

وی بیان کرد: چند وقت پیش وقتی خبر شهادت شهید حججی را شنیدم که سر از تنش جدا شده، به یاد طفل خردسالم افتادم که سالها پیش دشمن جنایتکار دست به حمله ای زد که فرزندم  بی سر شد و سه نفر از عزیزانم به فیض شهادت رسیدند.

مادر این دو شهید حمله موشکی بروجرد اظهار می کند: هر ساله وقتی دیماه فرا می رسد حال و هوایی خاص همه وجودم را فرا می گیرد، کنار قاب عکسشان می روم و کلی با آنها درد دل می کنم.

*شهادت 68 دانش آموز بروجردی سند مظلومیت ملت ایران

 68شهید دانش آموز بی گناه و بی دفاع به دست دژخیمان به شهادت رسیدند تا امروز سندی باشد به مظلومیت این شهدا و ملت ایران که هشت سال در آماج سخت ترین شرایط جنگی پای اسلام و انقلاب و نظام و ولایت خود ایستادند.

*ساخت مستند «زنگ آخر» ویژه شهدای دانش‌آموز بروجرد

 بدون شک انعکاس   رویداد های خونینی  همچون شهادت 68 دانش آموز معصوم بروجردی در موشکباران صدامیان ، به وسیله هنرها  ثبت اسناد جنایات  رژیم بعثی برعلیه مظلومیت ملت شهید پرور ایران است  ولازم است که به طور مستمر در دستور کار مسئولین واهالی هنر وادب قرار گیرد.

سیدمرتضی حسینی مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و مدیر گروه تلویزیونی شاهد در هفدهم مهر 1400 طی سفر به لرستان و  در دیدار معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید کشور با نماینده ولی‌فقیه در استان لرستان از ساخت مستند «زنگ آخر» ویژه شهدای دانش‌آموز مدرسه شهید فیاض‌بخش بروجرد خبر داده بود  و گفت: این مستند به چگونگی شهادت ۶۸ دانش‌آموز این مدرسه می‌پردازد.

 همچنین سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در همین روز با حضور در آئین رونمایی از مستند «در جستجوی یک سرباز» که در سالن حوزه هنری این استان برگزار شده بود ، گفت: بمباران مدرسه فیاض‌بخش شهرستان بروجرد نیز که به دنبال آن ۶۸ دانش‌آموز شهید شدند سند جنایت جنگی صدام است که در این راستا مستندی تهیه می‌شود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جنگ تحمیلی کودکان ایران مدرسه دوران دفاع مقدس قلب دانش آموز جنگ خانواده شادی دانش آموزان گرد و غبار پدر ملت ایران اسلام و انقلاب مدرسه شهدا بمباران بروجرد شهدای دانش آموز شهادت رسیدند شهرستان بروجرد دانش آموزان 68 دانش آموز حمله موشکی فیاض بخش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۲۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون دوباره از ۱۳۵ کنکوری جامانده «زیرکوه»!

به گزارش همشهری آنلاین، ویدئوی غمناک پشت‌کنکوری‌های «زیرکوه» دست به‌دست در شبکه‌های مجازی می‌چرخد؛ ۲دختر دانش‌آموز که به‌دلیل سیل و بسته‌شدن راه نتوانسته‌اند به نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۳ که روز پنجشنبه، ۶اردیبهشت برگزار شد، برسند به‌دلیل این شرایط از مسئولان گلایه می‌کنند و می‌گویند: «بعد از ۱۲سال درس خواندن و یک سال پشت کنکور ماندن، سیل همه آرزوهای ما را با خود برد. چرا هیچ‌کس صدای ما را نمی‌شنود؟ کاش می‌گفتند خودمان فکری برای رفتن به محل کنکور می‌کردیم؛ نه اینکه صبح بیایند و بگویند هیچ کاری نمی‌شود کرد.» حالا اما همه دست به‌دست هم داده‌اند تا ۱۳۵دانش‌آموز جامانده از کنکور شهرستان زیرکوه در استان خراسان جنوبی فرصت دوباره‌ حضور در کنکور را داشته باشند.

همه جاده‌های روستایی بسته بود

فعالیت سامانه بارشی جدید از عصر سه‌شنبه در خراسان جنوبی آغاز شد و در برخی مناطق به‌ویژه شهرستان زیرکوه شدت گرفت تا اینکه آخر وقت چهارشنبه و روز پنجشنبه، باعث جاری شدن سیل در برخی از مناطق و خسارت ‌به راه‌های روستایی شد. در همان ساعات اولیه سیلاب، ۶۰ خانوار از اهالی روستای نوده و ۲۵۰خانوار روستای بمرود زیرکوه، ۷نفر در بشرویه و ۴نفر در سرایان به مکان امن منتقل و اسکان اضطراری داده شدند.

بیشتر بخوانید:
خراسان جنوبی در محاصره سیل ؛ بعضی روستاها تخلیه شدند | انسداد برخی محورهای مواصلاتی + تصاویر

مدیرکل مدیریت‌بحران استانداری خراسان جنوبی اما به همشهری می‌گوید که باران و سیلاب جاری‌شده کار را در شهرستان زیرکوه و بخش حاجی‌آباد به قدری سخت کرد که دانش‌آموزان کنکوری راهی برای رفتن به مرکز بخش و حوزه امتحانی نداشتند و از کنکور بازماندند.

به‌گفته محمدعلی آخوندی، همه روستاهای اطراف راهشان بسته شده بود و فقط با کمک لودر و چند ماشین سنگین ارتش تعدادی از دانش‌آموزان برای رسیدن به محل آزمون جابه‌جا شدند. البته او تأکید می‌کند که این کار هم به‌دلیل شرایط جوی و نوع جابه‌جایی با ریسک انجام شد، اما به‌دلیل اینکه دانش‌آموزان و والدینشان از لحاظ روانی تحت فشار زیادی بودند، با امکانات موجود تلاش برای جابه‌جایی‌شان صورت گرفت؛ هرچند ۲۵درصد پشت کنکوری‌های این منطقه از آزمون بازماندند.

روایت فرماندار: حتی درخواست بالگرد هم دادیم

باران و سیلاب در زیرکوه به قدری شدید بود که روستای نوده در این شهرستان به‌دلیل اینکه در پایین‌دست سد قرار داشت چهارشنبه‌شب (۵اردیبهشت) تخلیه شد. فرماندار زیرکوه این خبر را پیش‌تر اعلام کرده بود که ۵۶خانوار این روستا در خوابگاه‌های دانش‌آموزی آبیز اسکان داده می‌شوند.

او حالا روز آزمون و ماجرایی را که برای پشت کنکوری‌ها پیش آمد، این‌طور روایت می‌کند: «پنجشنبه، ۶اردیبهشت بارندگی شدید، سیلابی شدن و طغیان رودخانه‌ها ارتباط روستاهای اطراف با مرکز شهرستان حاجی‌آباد را قطع کرده بود و حضور دانش‌آموزان در کنکور به‌سختی امکان‌پذیر شد. در برخی مناطق از ماشین‌های سنگین ارتش استفاده شد و برخی دانش‌آموزان را به محل آزمون رساندیم، اما در کنکور آزمایشی علوم انسانی ۱۳۵دانش‌آموز از ۹۰روستای شهرستان نتوانستند به این آزمون برسند. پیگیری‌های زیادی صورت گرفت و حتی درخواست بالگرد هم از هلال‌احمر دادیم، اما به‌دلیل شرایط جوی و باران شدید بالگرد امکان تردد نداشت.»

محمدرضا غیرتی به همشهری توضیح می‌دهد که در ۱۴۱ساعت ۶۷میلی‌متر بارندگی در زیرکوه ثبت شده است که این باران نه‌تنها در ۱۲سال طول عمر شهرستان شدن زیرکوه که پیش از آن هم سابقه نداشته است: «با این حال، در نوبت عصر و کنکور زبان‌های خارجی و هنر و همچنین در روز جمعه هیچ مشکلی برای حضور کنکوری‌ها در آزمون ایجاد نشد و همه موفق به حضور شدند.»

او تأکید می‌کند که با پیگیری استاندار و آموزش و پرورش استان، مشکل این ۱۳۵دانش‌آموز حل خواهد شد و اصلا جای نگرانی در این‌باره وجود ندارد.

بالاخره رسیدیم

خاطره یوسفی، ۱۸ساله و اهل روستای حسن‌آباد شهرستان زیرکوه است که به‌دلیل بارندگی‌های شدید قصد داشته چهارشنبه‌ شب به سمت حوزه امتحانی برود، اما بارندگی زیاد و طغیان رود اجازه تردد را به او نداده است: «روز بعد بارندگی شدیدتر شد. سد بالادست هم لبریز شده و رودخانه آنقدر بالا آمده بود که امکان تردد نداشتیم. به همه‌جا تلفن کردیم، این‌قدر حالمان بد بود که باورتان نمی‌شود. در نهایت هم با یک ماشین از ارتش به همراه ۲دانش‌آموز دیگر از روستای خودمان و ۱۰دانش‌آموز دیگر از روستاهای اطراف ساعت ۹:۳۰به آزمون رسیدیم که ساعت ۸شروع شده بود. خدا را شکر توانستیم آزمون را بدهیم.»

مهتاب نهتانی هم دیگر دانش‌آموز روستای حسن‌آباد است که به همشهری می‌گوید حدود ۳ساعت به همراه دوستانش برای تردد معطل مانده‌اند: «شب قبل می‌خواستم بروم، اما گفتند تصادف شده و بارندگی هم شدید بود. استرس کنکور را داشتیم؛ استرس سیل هم اضافه شد. هر طور بود کنکور را دادیم، اما آنطور که می‌خواستم نشد.»

آزمون مجدد از جاماندگان

صحبت‌ فرماندار زیرکوه درباره حل شدن مشکل کنکوری‌ها به خبری اشاره دارد که عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش کشور روز جمعه، ۷اردیبهشت به رسانه‌ها داد و گفت: «با اینکه نیروهای ارتش سپاه پاسداران همه تلاش خود را برای رساندن داوطلبان آزمون سراسری در شهرستان مرزی زیرکوه که دچار سیل شده بود، به‌کار بستند، اما تعدادی از این داوطلبان از کنکور جاماندند که با پیگیری فرماندار، استاندار و نمایندگان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی قرار شد طی چند هفته آینده آزمون اختصاصی مجددی از این جاماندگان گرفته شود.»

جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی هم با بیان اینکه با پیگیری تلفنی صورت گرفته از طریق رئیس سازمان سنجش کشور قرار شد برای داوطلبان بازمانده از سیل در زیرکوه تصمیم جدید اتخاذ شده و مساعدت لازم صورت گیرد، تأکید کرده است که اگر دانش‌آموزی نتوانسته به کنکور برسد، نگران نباشد.

فرماندار زیرکوه هم در این‌باره تأکید می‌کند که فهرست همه جاماندگان ناشی از سیل مشخص است و نیازی به نگرانی دانش‌آموزان از این بابت نیست.

کد خبر 847299 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها سيل خبر مهم استان خراسان جنوبی کنکور

دیگر خبرها

  • (ویدئو) دانش آموزان با سوخت‌بر‌ها به مدرسه می‌روند!
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت
  • آزمون دوباره از ۱۳۵ کنکوری جامانده «زیرکوه»!
  • معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد + عکس
  • اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)
  • تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)
  • تعداد شهدای غزه به ۳۴۳۰۵ نفر رسید
  • چاقو کشی دختر دانش آموز علیه معلمان در انگلستان